Pamem

Consorci Sanitat Barcelona

Cercador

Gestió de centres d'atenció primària

Projectes innovadors

El PAMEM es defineix com a centre innovador pel seu interès en l’assistència de qualitat i per una visió oberta als canvis. Per això participa en projectes de recerca íntimament lligats als temes de més interès per a les comunitat científiques de l’atenció primària i a les noves tecnologies. Actualment PAMEM coordina i/o participa en els següents projectes:

24x7 AP: Continuïtat Assistencial

El projecte 24x7 AP: Continuïtat Assistencial, entès com un projecte institucional de PAMEM, es troba dins la línia estratègica de recerca en coordinació entre els diferents nivells assistencials en pacients crònics d’alta complexitat. El marc conceptual del projecte queda definit mitjançant 6 pilars metodològics-conceptuals:

1. La continuïtat assistencial.
2. Les malalties cròniques.
3. El CCM (Chronic Care Model).
4. La gestió de casos.
5. La gestió de malalties.
6. El pacient expert.

Aquests projecte cerca la qualitat assistencial i la millora de la continuïtat en els pacients que pateixen malalties cròniques d’alta complexitat.

Accès a pdf [pdf 916kb]

Anàlisi d’utilització de serveis per grups de pacients amb patologies cròniques prevalents

El projecte Anàlisi d’utilització de serveis per grups de pacients amb patologies cròniques prevalents té com a objectius (1) avaluar l’impacte econòmic dels costos de l’assistència sanitària dels pacients amb patologies cròniques rellevants i, (2) analitzar la utilització de serveis sanitaris per grups de pacients amb patologies cròniques.

TeleQ, de millora de l’accés telefònic dels usuaris

Per altra banda, PAMEM participa com a soci col·laborador en el projecte TeleQ, coordinat per l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i Aurora Innovation (Sweeden). TeleQ és un projecte que té com a objectiu principal millorar la gestió de les entrades telefòniques realitzades pels usuaris als centres de salut i evitar perdre-les amb l’ajuda de software basat en la gestió de trucades telefòniques mitjançant un call centre.