Cercador

Destaquem

RSS

<<Tornar a les notícies

13/05/214

Estudiants de fisioteràpia fan voluntariat al CAP Barceloneta

El CAP Barceloneta ha col•laborat amb el Grau de Fisioteràpia de la UAB, La FAS (Fundació Autònoma Solidària) i el Servei de Medicina Física (SMF) i RHB del Parc de Salut Mar (PSM), per impulsar conjuntament un nou programa d’activitats destinades a millorar l’estat físic d’alguns usuaris del CAP. Aquest mes de març han començat les activitats de la mà de 6 estudiants de fisioteràpia de la UAB voluntaris i voluntàries.

El nou programa de manteniment vinculat a l’activitat física “Parc i Caminades”,ha nascut amb l’objectiu d’oferir a usuaris del CAP Barceloneta l’oportunitat de dur a terme activitats dirigides i a l’aire lliure que els permeti mantenir i millorar el seu estat físic i emocional (caminar, ajupir-se, exercicis de braços, de cames, de genolls, etc.) . El programa tindrà una durada de 2 mesos i mig en 3 sessions setmanals d’ una hora: 30 minuts dedicats a exercicis articulars utilitzant mobiliari i equipament urbà, i 30 minuts de caminada. Després d’ un estudi previ dirigit pel Dr. Muniesa, han estat dividits en 3 grups de 10 persones segons les seves necessitats físiques i el grau d’ intensitat d’ aquestes (alta, mitja o baixa).

Des del passat 17 de març, un total de 6 estudiants voluntaris i voluntàries de tercer curs del Grau de Fisioteràpia de la UAB, coordinats a través de la FAS, són els encarregats de conduir i dinamitzar les activitats de cada grup. D’aquesta manera poden posar en pràctica allò après a l’ aula, viure la seva futura professió d’ una manera diferent, dur a terme una activitat amb impacte social i treballar en equip.

La nova iniciativa és la resposta a una necessitat percebuda per part del CAP Barceloneta, ja que l’activitat física és sempre recomanada, però són molts els casos en què per falta de motivació, cansament físic, emocional o falta de ganes, algunes persones acaben per no fer-ne.

Personal de salut, equip de voluntaris i voluntàries i totes les entitats involucrades faran al final del programa (després de 10 setmanes) l’avaluació pertinent amb cadascun dels usuaris per analitzar la seva efectivament i millorar en futures edicions, tant en un sentit emocional com físic.